Glory Glory Holelujah!

‘GLORY GLORY HOLELUJAH!’ was de allereerste theaterproductie van ‘Schout bij Nacht’ en meteen een groot succes. Vijftig uitverkochte voorstellingen, verrukkelijk weer, een mooie recensie in Dagblad van het Noorden en een fijne reportage door OOG-TV. Een droomdebuut. Een theaterwandeling en ontdekkingstocht door de prachtige binnenstad van Groningen. Een cruise langs spannende plekken. En op al die plekken was theater te beleven.

‘GLORY GLORY HOLELUJAH!’ is community-art. Een maatschappelijk relevant onderwerp wordt inspiratiebron voor een voorstelling. Omdat iedereen er iets van vindt. Omdat het zucht onder een juk van aannames en vooroordelen. Er een taboe op rust. Omdat het nodig is.

Het onderwerp is mannenprostitutie. Voortkomend uit de vraag: waarom zie je wel vrouwen achter de ramen en nooit mannen? We zijn in die wereld gedoken. Hebben gesproken met aanbieders, afnemers, hulpverleners, beleidsmakers, handhavers en onderzoekers. Al die gesprekken hebben geleid tot een reeks monologen, dialogen, muziek, dans en interacties met publiek.

‘GLORY GLORY HOLELUJAH!’ was en is een voorstelling op basis van totaalbeleving. Het publiek bevindt zich in het decor en tussen de spelers. Participeren wordt aangemoedigd en verhoogt die beleving. Een respect- en liefdevolle theatershow. Confronterend met een mooie dosis hilariteit. Laat u leiden en verleiden. De voorstelling als geheel zal niet snel meer te ervaren zijn maar diverse scenes kunt op verschillende festivals beleven.

Enkele foto’s

Astrid Warntjes

Regisseur

Astrid Warntjes is theatermaakster, sociaal psycholoog en oprichtster van St. Metafora. Zij realiseert ruim tien jaar theatervoorstellingen o.a. samen met Beno Hofman voor Noorderzon, altijd gebaseerd op de geschiedenis van de stad Groningen.

Ze maakte de historische theatervoorstelling ‘De Torenwachter’ welke 64 keer speelde in De Martinitoren. ‘De klucht van de molenaar’ opgevoerd in Groningse molens en ‘Zie Dali’ in musea. Theaterwandelingen door de Oosterparkwijk en Zoutkamp volgden. Begin 2018 nam men afscheid van Het Treslinghuis met haar theaterdetective ‘Moord in Plan Oost’. Zij regisseerde de eerste productie van St. Schout bij Nacht ‘Glory Glory Holelujah!’. Ze speelt in ‘Wie is de Koe’ naar Bredero én regisseert ‘KETCHUP’

In samenwerking met:

Stichting SCHOUT BIJ NACHT werkt voor deze productie nauw samen met ondernemers, kunstvakopleidingen en andere gezelschappen. 

Het Noorderpoortcollege (Kunst & Multimedia), Live your Life, het NNT. De ondernemers van MAZE, Bar de Rits en Nieuwstad. De Gemeente Groningen en uiteraard de organisatie van het Noorderzon Festival.

Met dank aan…

‘Glory Glory Holelujah!’ werd financieel mede mogelijk gemaakt door genereuze bijdragen van de Provincie Groningen, het Prins Bernhard Cultuur Fonds en het VSB Fonds. Onze dank gaat verder uit naar Gemeente Groningen, de ondernemers van MAZE, Bar de Rits, Café Havenzicht en Nieuwstad. En zeker ook naar de organisatie van het Noorderzon Festival voor het vertrouwen, steun en enthousiasme.